2.69. Wyznacz asymptoty ukośne (poziome) wykresu funkcji a) f(x)= 3x^ 2 -4 x-3 \\ 2-x^ 3 x^ 2 +2 , f(x)= 1 x^ 2 +1 ,|ef||||x|<=4\\ 2|x| x^ 2 +x+5 ,|efh||x|> jeśli x <= 1 jeśli x > 1 |x| > 4 b) f(x)= x^ 3 +5 2x+4 ,&ief1&x5.\\ -2x^ 2 x^ 2 +1 ,&eth x>. f(x)= 5x+2,&jefll |x|<=3\\ 3x^ 2 |x|+6 ,&iefh&|x|>3 x <= - 3 x > – 3 asymptot wykresu funkcji: b) d) f) f(x) = (x + 5)/(x ^ 2 + x – 6) f(x) = (2x ^ 2 – 3x + 8)/(x ^ 2 – 2x + 1) f(x) = (x ^ 5 + x ^ 2 + 1)/(x ^ 2 – 6x + 9) c)

2.69. Wyznacz asymptoty ukośne (poziome) wykresu funkcji a) f(x)= 3x^ 2 -4 x-3 \\ 2-x^ 3 x^ 2 +2 , f(x)= 1 x^ 2 +1 ,|ef||||x|<=4\\ 2|x| x^ 2 +x+5 ,|efh||x|> jeśli x <= 1 jeśli x > 1 |x| > 4 b) f(x)= x^ 3 +5 2x+4 ,&ief1&x5.\\ -2x^ 2 x^ 2 +1 ,&eth x>. f(x)= 5x+2,&jefll |x|<=3\\ 3x^ 2 |x|+6 ,&iefh&|x|>3 x <= – 3 x > – 3 asymptot wykresu funkcji: b) d) f) f(x) = (x + 5)/(x ^ 2 + x – 6) f(x) = (2x ^ 2 – 3x + 8)/(x ^ 2 – 2x + 1) f(x) = (x ^ 5 + x ^ 2 + 1)/(x ^ 2 – 6x + 9) c)

Kliknij aby dołączyć do Akademii Matematyki

Dodaj komentarz