2.71. Wyznacz równania wszystkich asymptot wykresu funkcji f: a) c) e) f(x) = (x ^ 2 + 4x – 12)/(x ^ 2 – 4) f(x) = (x ^ 2 – 3x + 2)/(x ^ 3 – 3x ^ 2 + 2x) f(x) = (sqrt(x ^ 2 + 9))/(- x + 3) Pochodna funkcji b) d) f(x) = (x ^ 3 – 2x ^ 2 – 3x)/(x ^ 2 + 2x + 1) f(x) = (2x ^ 3 – 6x ^ 2 – 8x)/(x ^ 2 – 3x – 4) f(x)= 6x^ 2 |x|+1 ,&|ef|||x|>=2\\ 1 sqrt 4-x^ 2 ,|et||||x|< |x| < 2 w punkcie

2.71. Wyznacz równania wszystkich asymptot wykresu funkcji f: a) c) e) f(x) = (x ^ 2 + 4x – 12)/(x ^ 2 – 4) f(x) = (x ^ 2 – 3x + 2)/(x ^ 3 – 3x ^ 2 + 2x) f(x) = (sqrt(x ^ 2 + 9))/(- x + 3) Pochodna funkcji b) d) f(x) = (x ^ 3 – 2x ^ 2 – 3x)/(x ^ 2 + 2x + 1) f(x) = (2x ^ 3 – 6x ^ 2 – 8x)/(x ^ 2 – 3x – 4) f(x)= 6x^ 2 |x|+1 ,&|ef|||x|>=2\\ 1 sqrt 4-x^ 2 ,|et||||x|< |x| < 2 w punkcie

Kliknij aby dołączyć do Akademii Matematyki

Dodaj komentarz