2.8. Korzystając z definicji Heinego granicy funkcji w punkcie, oblicz lim x x 0 f(x) , jeśli: a) f(x)= x^ 3 -1 x-1 ,x 0 =1 c) f(x)= x+2 x^ 3 +8 ,x 0 =2 e) f(x)= x-27 sqrt[3] x -3 ,x 0 = 27 b) d) f(x)= x^ 3 -1 x-1 ,x 0 =-1 f(x)= x+2 x^ 3 +8 ,x 0 =-1 f(x)= sqrt[3] x+4 x+64 ,x 0 =-64

2.8. Korzystając z definicji Heinego granicy funkcji w punkcie, oblicz lim x x 0 f(x) , jeśli: a) f(x)= x^ 3 -1 x-1 ,x 0 =1 c) f(x)= x+2 x^ 3 +8 ,x 0 =2 e) f(x)= x-27 sqrt[3] x -3 ,x 0 = 27 b) d) f(x)= x^ 3 -1 x-1 ,x 0 =-1 f(x)= x+2 x^ 3 +8 ,x 0 =-1 f(x)= sqrt[3] x+4 x+64 ,x 0 =-64

Kliknij aby dołączyć do Akademii Matematyki

Dodaj komentarz